Construcția unui bloc din municipiul Botoșani, contestată de vecini. Ce reclamă oamenii!

Construcția unui bloc din municipiul Botoșani este contestată de vecini. Este vorba de blocul pe care o firmă din municipiul Câmpulung Moldovenesc din județul Suceava vrea să îl construiască pe strada Părintele Cleopa Ilie. Locatarii din zonă reclamă că drumul de acces spre proprietatea respectivă este mai îngust decât prevăd documentele, astfel încât nu îndeplinește normele impuse de Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

De asemenea, vecinii care se opun construcției blocului susțin că zona are potențial de alunecări de teren și că o astfel de încărcătură l-ar face mai vulnerabil

Sunt unul dintre vecinii din cartierul Bucovina, direct afectat de construirea acelui bloc. Este depusă contestatie, blocul este făcut ilegal. În planul de situație anexat avizului de amplasare in parcelă nr. 242/22/SU/BT din 11.03.2022 emis de ISU Botoșani, calea de acces (str Părinte Cleopa Ilie – CF/NC 66184) are o lățime de 5,00 m. Conform pieselor scrise și pieselor desenate aferente documentației PUZ și a situației reale din teren, calea de acces are o lățime de 4,00m. Drept urmare, documentația PUZ, nu respectă prevederile avizului menționat. Ca și bonus nu respecta distanța legală de siguranță de 18.5 m până la rețeaua electrică existentă 110 kv. În plus terenul e cu potențial de alunecare conform studiului geo”, ne-a scris una dintre persoanele care locuiește pe strada Părintele Cleopa Ilie.

Bloc propus a fi construit de firma din Suceava ar urma să aibă parter, două etaje și mansardă. Dezvoltatorul imobiliar este societatea comercială Win Prod Invest SRL din Câmpulung Moldovenesc, care a depus la Primăria Botoșani documentația pentru obținerea autorizației de construire. Firma respectivă deține în zonă un teren de 765 metri pătrați pe care vrea să edifice blocul cu o suprafață la sol de 191,25 metri pătrați.

 

Un nou bloc de locuințe construit în municipiul Botoșani. Va fi ridicat în cartierul Bucovina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *