Materiale didactice și echipamente de recuperare fizică și medicală pentru cele două școli speciale din județul Botoșani

Cele două școli speciale aflate în subordinea Consiliului Județean, „Sfântul Stelian” și „Ion Pillat” Dorohoi, fac obiectul unui proiect transfrontalier România-Ucraina, în valoare de peste un sfert de milion de euro.

Din suma nerambursabilă atrasă, 154.442 de euro reprezintă contravaloarea investițiilor ce vor fi realizate în cele două școli botoșănene. Pe lângă finanțarea nerambursabilă, Consiliul Județean vine și cu un aport propriu de peste 40.000 de euro, a declarat Doina Federovici, președintele CJ Botoșani.

Potrivit sursei citate, la Școala Profesională Specială „Sfântul Stelian” au ajuns materialele educaționale necesare cabinetelor de logopedie: cărți și planșe senzoriale, kituri logopedice, jucării și jocuri logopedice, etc. De asemenea, în această vară, în cadrul proiectului s-au achiziționat materialele și consumabilele necesare atelierului de croitorie a școlii.

În diferite stadii de achiziții sunt software-uri educaționale, de diagnoză, baterii de evaluare, sisteme de traducere simultană, echipamente de recuperare fizică și medicală și mașini de cusut.

Tot în cadrul proiectului, la Școala Profesională Specială „Ion Pillat” a fost realizat un teren de sport multifuncțional cu o suprafață de joc, 20×40 de metri, realizată din gazon sintetic și care permite practicarea handbalului și a minifotbalului. Terenul este dotat cu o instalație de iluminat, astfel încât să poată fi utilizat și seara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *