FOTO Amendă uriașă pentru Nova Apaserv din cauza canalizării deversată în stradă

Amendă uriașă dată de comisarii Gărzii de Mediu pentru societatea Nova Apaserv în urma controlului efectuat pe un amplasament la limita municipiului Botoșani cu localitatea Cătămărăști Deal, unde s-a constat că operatorul de apă-canal nu a realizat în totalitate și la termen măsurile impuse la controlul anterior, respectiv întreținerea și repararea rețelelor și sistemenor de canalizare-epurare, în vederea asigurării funcțiunării continue a acestora.

„Totodată s-a constatat că operatorul economic nu deține autorizație de mediu pentru rețeaua de canalizare extinsă, care preia apele uzate fecaloid menajere din localitatea Cătămărăști Deal. La data controlului apele uzate fecaloid menajere erau deversate atât în Calea Națională cât și prin golirea de preplin întru-un șanț colector deschis”, precizează Garda de Mediu.

Pentru neconformitățile constatate s-au stabilit măsuri cu termen în vederea remedierii acestora și s-au aplicat două sancțiuni contravenționale: un avertisment și o amendă de 40.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *