Numărul accidentelor produse de șoferii începători, în creștere. Reprezentant al Biroului Rutier Botoșani: Am identificat scăderea promovabilității la examenul pentru permis

Botoșănenii care aspiră la permisul de conducere îl obțin din ce în ce mai greu, și asta pentru că sunt tot mai nepregătiți. La această concluzie au ajuns reprezentanții Serviciului Public Regim Permise Botoșani și cei ai Poliției Rutiere Botoșani.

Potrivit acestora, de la începutul anului și până în prezent, în 26 de accidente rutiere au fost implicați conducători auto începători, care au obținut permisul de conducere anul trecut. Dintre acestea, 21 de accidente rutiere au fost produse din vina acestora și au avut drept cauză nerespectarea regimului rutier, iar cinci din alte cauze.

Din cele 26 de accidente, trei au fost cu răniți grav iar 23 accidente ușoare.

Am identificat scăderea promovabilității drept cauză. Bineînțeles, pregătirea ar trebui să fie mai în detaliu și cu mai multă rigurozitate, având în vedere statistica privind accidentele rutiere. Considerăm că din totalul accidentelor produse la nivelul județului Botoșani, 26 de accidente doar pe începători este un procent destul de mare”, a declarat inspectorul principal de poliție Prichici Bogdan, în cadrul unei ședințe care a avut loc la Prefectură.

Faptul că tot mai puțini cursanți ai școlilor auto reușesc să  devină soferi o arată și datele statistice prezentate de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Botoșani. Potrivit acestora, doar jumătate din candidații examinați la teorie sunt admiși.

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 31 august au fost examinați la această probă 10.884 de aspiranți la permisul de conducere, însă doar 5.596 au trecut proba, adică 51,24%.  La traseu, din cei 9.199 de candidați examinați, 6196 au fost admiși, adică 67,36%.

La data de 31 august, numărul posesorilor de permis de conducere era de 148.748, față de 133.897 la data de 30 septembrie 2019.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *