FOTO! Doi elevi ai unei școli din Botoșani, premiați de polițiști pentru comportament civic. Ce faptă au făcut!

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au recompensat doi elevi ai  Școlii Gimnaziale ”Elena Rareș”, din municipiul Botoșani, pentru faptul că au predat autorităților,  un portmoneu găsit pe stradă, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Potrivit sursei citate, la data de 10 septembrie, cei doi elevi, de 13 și 14 ani, în timp ce se întorceau de la școală, au găsit pe o stradă din municipiul Botoșani, un portmoneu în care se aflau bani și acte de identitate. Aceștia au mers la sediul Poliției Municipiului Botoșani, unde au predat bunul găsit.

Pentru comportamentul civic dovedit, joi, 22 septembrie, polițiștii i-au vizitat la unitatea de învățământ și le-au oferit diplome de excelență.

Evenimentul menționat și alegerea corectă pe care au făcut-o protagoniștii acestuia, a generat un cadru interactiv de discuții, tuturor elevilor prezenți fiindu-le expuse, adecvat vârstei, noțiuni juridice privind răspunderea minorilor în diverse situații de încălcări ale legislației penale, explicându-li-se inclusiv consecințele însușirii pe nedrept a unui bun găsit. Pentru valorile educaționale insuflate celor doi copii, le mulțumim părinților acestora și cadrelor didactice care le modelează calea spre viitor”, a declarat Delia Nenișcu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com