Se reduce numărul de beneficiari ai voucherelor sociale. Milioane de români vor fi lăsați fără bani

Comisia Europeană s-a autosesizat, iar Guvernul PSD + PNL + UDMR ar urma să reducă drastic numărul de persoane care vor beneficia de vouchere sociale.

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat că persoanele care înregistrează venituri peste indemnizația socială – deci pensia minimă garantată, nu se încadrează în categoria celor care se află în sărăcie extremă, potrivit Comisiei Europene. Astfel, este de așteptat ca pensionarii care au venituri cuprinse între 1.001 și 1.500 de lei să fie excluși din rândul beneficiarilor, de la 1 ianuarie 2023.

În 2022, pachetele antisărăcie de la Guvern au cuprins 250 de lei (aproximativ 50 de euro) oferiți o dată la două luni de zile, adică un total de 1.000 de lei.

Voucherele sociale vor fi oferite în 2023 persoanelor care înregistrează venituri de sub 1.000 de lei, deci șomerilor și persoanelor cu handicap grav.

În 2022, ultima tranșă de bani va fi virată celor mai săraci dintre români în luna noiembrie. Pentru stabilirea dreptului se iau în calcul toate veniturile realizate individual de către persoana în cauză, inclusiv cele care apar în baza de date a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

O rază de speranță pentru cei mai săraci dintre români reprezintă majorarea pensiilor și a salariilor din aparatul bugetar. PSD și PNL s-au angajat că în 2023 aceste categorii de venituri vor fi crescute, dar fără a comunica procentul exact, potrivit RomaniaTV

One thought on “Se reduce numărul de beneficiari ai voucherelor sociale. Milioane de români vor fi lăsați fără bani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *