FOTO Un autocar care pleca spre Italia, reținut în Vama Stânca. Pasagerii și-a continuat drumul cu altă mașină

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca a descoperit în remorca unui autocar ce se deplasa spre Italia, mai multe pachete de ţigări, ascunse în bagaje, în scopul sustragerii de la controlul vamal, susțin polițiștii de frontieră din Botoșani.

În data de 22 septembrie 2022, în jurul orei 04.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – judeţul Botoşani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, un cetăţean român, la volanul unui autocar înmatriculat în România, ce avea ataşată o remorcă înmatriculată în R. Moldova.

În baza analizei de risc, s-a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia, echipa comună a descoperit ascunsă în bagajele aflate în remorca autocarului, cantitatea de 1000 de pachete de ţigări, de diferite mărci, în valoare de peste 5.000 de lei.

Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că a achiziţionat ţigaretele cu scopul de a le valorifica pe teritoriul Italiei.

În consecinţă, întreaga cantitate de ţigări, în valoare de  5.000 de lei, a fost reţinută în vederea confiscării, autocarul şi remorca fiind indisponibilizate şi a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de contrabandă.

Pasagerii şi-au continuat călătoria cu un autocar aparţinând aceluiaşi transportator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *