Minivacanță de 5 zile în decembrie 2022! Guvernul face punte între 1 decembrie și weekend

Angajații din România se bucură de cinci zile libere în luna decembrie. Guvernul face punte între 1 decembrie și weekend pentru ca românii să se bucure de o minivacanță de cinci zile.

​​Guvernul României  a decis ca ziua de vineri, 2 decembrie 2022, să fie declarată zi liberă, fiindcă pică între zilele de sărbători legale și zilele de weekend, notează WOWbiz.ro

Astfel, angajații români se pot bucura de cinci zile libere: 30 noiembrie-Sfântul Andrei, 1 decembrie- Ziua Națională a României, 2 decembrie, dar și cele două zile de weekend, 3 și 4 decembrie 2022.

”Ziua de 2 decembrie 2022 fiind stabilită ca zi liberă, instituţiile publice și autoritățiile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru, potrivit planificărilor stabilite. Prestarea muncii conform celor menționate nu conferă acordarea de timp liber corespunzător. În ceea ce privește locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii, dispozițiile prezentului act normativ nu se aplică.

De asemenea, pentru funcţionarea justiţiei ca serviciu public, dispozițiile prezentului act normativ nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 2 decembrie 2022 şi nici participanţilor în aceste procese”, se arată în Nota de fundamentare la proiectul de Hotărâre de Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *