Acțiune de intimidare a polițiștilor rutieri care aplică „Avertisment”. Europol: Este pentru prima dată când se admite, în scris, faptul că polițiștii sunt obligați să aplice amendă

Sindicatul Europol reclamă ”o amplă acţiune de intimidare a poliţiştilor rutieri care aplică Avertisment”, susţinând că şeful Brigăzii Autostrăzi din Poliţia Română a semnat o adresă prin care li se cere agenţilor să precizeze motivul aplicării acestor avertismente, ”într-un demers fără precedent de a-i determina, subliminal, să acorde doar amenzi”.

„În Poliția Română tocmai a fost declanșată o amplă acțiune de intimidare a polițiștilor rutieri care aplică „avertisment”. Este pentru prima dată când se admite, în scris, faptul că polițiștii sunt obligați să aplice amendă, indiferent de circumstanțe, cu afectarea gravă a independenței agentului constatator care este singurul în măsură să aprecieze asupra faptei constatate. Șeful Brigăzii Autostrăzi din cadrul IGPR semnează o adresă prin care le cere polițiștilor rutieri de la nivelul acestei structuri, să „argumenteze” motivul pentru care au aplicat avertismente într-un demers fără precedent de a-i determina, subliminal, să acorde doar amenzi. Mai rămâne doar să stabilească concret și „indicatorii de performanță cantitativi” sau în traducere liberă norma de amenzi”, precizează Europol.

Sindicaliștii de la Europol solicită tuturor polițiștilor care lucrează la nivelul structurilor de Poliție Autostrăzi să nu dea curs acestei „mizerii” de adrese sau să consemneze în raport faptul că toate sancțiunile au fost aplicate cu respectarea OG 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com