Senatorul Cristian Achiței: Drumul Mănăstirilor, un proiect care trebuie dus până la capăt

Senatorul PNL Cristian Achiței susține că finalizarea lucrărilor la drumul care leagă Mănăstirea Vorona de Mănăstirea Coșula impune continuarea proiectului Drumului Mănăstirilor, așa cum a fost el inițiat la nivelul Consiliului Județean în urmă cu mai bine de 10 ani, atunci când era vicepreședinte al Consiliului Județean.

În viziunea administrației județului de la acea dată, Drumul Mănăstirilor urma să devină un punct de atracție pentru vizitatorii interesați de turismul religios, legând pe un traseu unic, ușor de parcurs, cele mai importante mănăstiri din sudul județului nostru de cele din Bucovina

„Pentru ca acest obiectiv să fie atins, este necesară ducerea până la capăt a proiectului. Asta înseamnă crearea infrastructurii rutiere necesare pentru a accede cu ușurință la Mănăstirea Cozancea și, mai departe, la Mănăstirea Guranda. Actuala conducere a CJ Botoșani trebuie să inițieze preluarea în administrare a drumurilor locale din zonă, transformarea lor în drumuri județene și, ulterior, lansarea procedurilor în vederea modernizării lor. La final, Drumul Mănăstirilor va trebui să reunească pe un traseu unic, ușor de parcurs, salba așezămintelor religioase din Vorona, Oneaga, Coșula, Zosin, Cozancea și Guranda, cu posibilitatea continuării turului turistic de către cei interesați la Muzeul Ștefan Luchian din Ștefănești și la Barajul Stânca-Costești”, spune achiței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *