Val de aer polar peste România: temperaturile scad la limita înghețului

Procesul de răcire continuă, în zilele următoare fiind așteptate și ploi cu caracter torențial. Vântul, deși mai scăzut în intensitate, își va face tot mai des simțită prezența.

„Temperaturile vor mai crește, dacă e să ne uităm la temperaturile de astăzi din Maramureș, unde maxima va atinge 12 grade, iar mâine 13-15. Dar creșterea este nesemnificativă”, a explicat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, Gabriela Băncilă – director Meteorologie Operațională în cadrul ANM.

Vremea este mai rece decât normalul perioadei, lucru care se va resimți noaptea și ziua. Noaptea, temperaturile vor coborî până spre pragul de îngheț, iar în zonele depresionare și la munte, temperaturile vor fi negative.

Astăzi și în zilele următoare sunt așteptate precipitații.

„Vom asista la apariția manifestărilor de instabilitate atmosferică într-o masă de aer rece. Se vor semnala averse cu caracter torențial, grindină de mici dimensiuni favorizată de masa de aer rece, și frecvente descărcări electrice. Intensificări de vânt nu vor fi la nivelul de vijelii puternice, doar ploi”, a mai spus Gabriela Băncilă.

Până pe 2 octombrie, vremea trece printr-un proces de răcire accentuată, temperaturile coborând chiar și la 4 grade, potrivit realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *