FOTO! Un tânăr din județul Botoșani, noua speranță a boxului românesc. Învață la un liceu de elită și a făcut senzație în ring

Mădălin Băncescu, un băiat de 17 ani din Dorohoi, Botoșani, a devenit una dintre tinerele speranțe ale boxului românesc. A reușit să câștige un turneu internațional la numai câteva luni de la primele antrenamente. În finală l-a învins pe campionul lotului național.

Un tânăr de 17 ani din municipiul Dorohoi are șanse să devină o nouă stea a boxului românesc, la categoria sa. Se numește Mădălin Băncescu, este elev al unui liceu de elită din nordul Moldovei și s-a apucat de box de numai câteva luni. Cu toate acestea a reușit să câștige primul să turneu internațional, învingând în finală pe campionul lotului național al României.

Un elev silitor, și la școală dar și în ringul de box

Mădălin Băncescu este elev la Liceul Regina Maria din Dorohoi, Botoșani, unul dintre cele mai bune licee din nordul Moldovei, cu numeroși olimpici. Mădălin este cunoscut la „Regina Maria“ tocmai fiindcă este silitor, dar și foarte respectuos. Are rezultate foarte bune la învățătură. Asta nu l-a oprit să fie și un bun sportiv.

Încă de la 15 ani, Mădălin a cochetat cu sporturile de contact. Mărturisește că a început cu kick-boxing. Anul acesta a decis însă să încerce boxul clasic. Nu are nici măcar un an de antrenamente.

„M-a atras foarte mult boxul englez și m-am îndreptat către acesta din luna ianuarie a acestui an. Atunci când s-a deschis sala de box din Dorohoi”, spune Mădălin.

El evoluează pentru C.S. Municipal Box din Dorohoi, iar rezultatele au apărut rapid băiatul care s-a dovedit, în ring, la fel de silitor ca la carte.

După șase meciuri de calificare, Mădălin a ajuns să fie invitat, în luna august, de Federația Română de Box în cadrul unui important turneu internațional de box, disputat la Iași. A fost vorba despre „Moldavian Belt“ ediția 42, cu participarea a numeroși sportivi din 16 țări.

O victorie fulgerătoare

Deși se antrena de numai câteva luni, Mădălin Băncescu a reușit o surpriză de proporții la „Moldavian Belt“. După câteva lupte dure a reușit să câștige turneul la categoria 48 de kilograme. Finala a disputat-o în compania lui Liviu Bou din Rovinari, campionul lotului național al României, la box.

„Sincer, am avut emoții și înainte de luptă dar și după obținerea centurii. Mai ales că trebuia să vedem ce greșeli au fost, ce trebuia corectat”, spune tânărul dorohoian.

După această victorie, visul lui Mădălin este să ajungă în lotul național al României la box și să participe la Campionatele Naționale de Box din această toamnă.

Continuare a unei tradiții

Propriu-zis prin rezultatul lui Mădălin Băncescu, școala de box de la Dorohoi învie, după trei decenii. Cele mai notabile rezultate au fost obținute înainte de 1989.

De altfel în staff-ul tehnic care s-a ocupat de antrenamentele lui Mădălin fac parte nume mari ale boxului dorohoian. Este vorba despre Vali Topală, președintele clubului și antrenor, precum și antrenorii Savin Duțu, Nicu Crihan și Mihai Căbulcă.

Sursa: adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com