Declarație șocantă a lui Valeriu Iftime: „Jucătorilor trebuie să le mai dai câte un capac, să-i mai înjuri”

Dezamăgit după cea mai drastică înfrângere din istoria clubului, 0-7 cu Sepsi, Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani, crede că Mihai Teja e un antrenor prea civilizat pentru echipa lui și ar vrea să-l schimbe.Patronul lui FC Botoșani, Valeriu Iftime, va decide luni dacă îi mai acordă credit antrenorului Mihai Teja, scrie gsp.

Am vorbit puțin cu antrenorul după meci. Vom vedea luni în ce măsură are vreun plan serios de a continua și care să fie aprobat. Eu sunt acum într-o stare de alertă. Nu-i vorba că am pierdut patru meciuri, e vorba de jocul echipei. Echipa nu poate nimic. Sper să găsim soluția cea bună. Nu pot schimba 20 de jucători. Pot schimba trei jucători și un antrenor. E mai simplu. N-am inventat eu teoria asta în fotbal”, a declarat Iftime, pentru GSP.

Acesta a mai adăugat: „Dacă criza e profundă și ăsta a fost fundul sacului, atunci e clar că lucrurile nu pot continua așa. În mod normal, după o înfrângere cu 7-0, orice antrenor dacă crede că a terminat cartușele vine și îmi spune «La revedere, nu merge!»”.

Declarația scandaloasă a lui Valeriu Iftime: „Jucătorilor trebuie să le mai dai câte un capac, să-i mai înjuri”

Iftime crede că Teja e prea blând cu jucătorii. „În primele etape eram zmei, iar sâmbătă îmi era rușine. Ceva s-a întâmplat. Eu nu știu că ar fi un război în vestiar. Mihai nici nu poate fi bănuit că e un tip agresiv. E foarte educat, nu-i conflictual, are o relație extraordinară cu jucătorii. Poate tocmai asta a generat prea multă moleșală, decât război. 

Trebuie alertă în permanență. Altfel nu merge. Jucătorii mei, din păcate, n-au înțeles asta. La Botoșani nu merge cu foarte mult bun-simț, cu respect, cu domnul jucător. Aici trebuie să-i dai câte un capac din când în când, să-i înjuri când greșesc. Am funcționat foarte mult așa, iar acum când am intrat în civilizația europeană, pare că nu mai suntem noi”

Lider în etapa a 5-a, după victoria surprinzătoare, 1-0, pe terenul campioanei CFR Cluj, FC Botoșani s-a dezumflat ca un balon de săpun. În ultimele cinci partide, moldovenii n-au mai bătut pe nimeni: patru înfrângeri și un 0-0 chinuit acasă, cu FC Argeș.

Sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, Bergodi i-a dat, pur și simplu, cu terenul în cap lui Mihai Teja. Sepsi a prins o zi perfectă și a taxat cu vârf și îndesat prestația lamentabilă a oaspeților. Covăsnenii au condus cu 2-0 la pauză, prin „dubla” lui Rondon, care până să tureze motoarele ratase un penalty (18). De fapt, l-a apărat Pap.

Teja a simțit pericolul și a făcut patru înlocuri la reluare! Dacă ar fi putut, probabil, ar fi schimbat liniile ca la hochei. Speranțele botoșănenilor de a reveni în joc s-au năruit în minutul 48, când Sno a fost eliminat, pentru o intrare criminală asupra lui Dumitrescu.

Cu un om în plus, Sepsi a zburdat și a dat recital de goluri. I. Gheorghe (66), Golofca (71), Achahbar (75), Al. Tudorie (83, 90+1) au urcat scorul la un neverosimil 7-0. Un rezultat care stabilește mai multe recorduri: cea mai clară victorie din istoria de 11 ani a clubului covăsnean, cea mai drastică înfrângere suferită de FC Botoșani în cei 21 de ani de la înființare. Plus scorul sezonului în SuperLigă.

„La cum joacă echipa mea e prima retrogradată. Cu Sepsi am arătat ca o formație de Liga 3. Cu Sepsi am jucat ca o echipă dezechilibrată, care n-are niciun viitor. Jucătorii sunt cu banii la zi. Este impardonabil!”- Valeriu Iftime, patron FC Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *