VIDEO & FOTO Sute de credincioși la sfințirea Bisericii „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie” din curtea Spitalului de copii din Botoşani

Sute de credincioși au participat, duminică, la slujba de sfințire și de binecuvântare a lucrărilor interioare și exterioare ale Bisericii „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie”, din curtea Spitalului de copii Botoşani. Slujba de sfințire și Sfânta Liturghie vor fi săvârșite de IPS Teofan, Mitropilitul Moldovei și Bucovinei, și IPS Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

La eveniment au luat parte și președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, și primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei. Alături de preoți a stat și omul de afaceri Victor Mihalachi, care a susținut financiar construcția acestei biserici.

Biserica „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie” din municipiul Botoşani, a fost construită în perioada 2009 – 2010, şi a fost sfinţită în ziua de 14 noiembrie 2010 de către IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

Joi, IPS Teofan s-a mai aflat la Botoșani, atunci când a sfințit Biserica Sfântul Nicolae din Hlipiceni.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *