FOTO & VIDEO! Adrenalină la maxim la Parcul Cornișa din Botoșani! A început la concursul Cornișa Euro Rafting Cup 2022, cu participare internațională

S-a dat startul, sâmbătă, la concursul Cornișa Euro Rafting Cup 2022, etapă a circuitului european de river – rafting și caiac , organizată sub patronajul Internațional Rafting Federation.

Competiția este oerganzată de Direcția Servicii Publice, Sport și Agrement, în calitate de administrator al Cornișa AquaPark&Sports, cel mai mare parc de agrement turistic și sportiv din regiunea Moldovei care deține singurul râu artificial de rafting din România, împreună cu Asociația Română de Rafting, Mareș Outdoor Events.

Ediția din acest an are o semnificație aparte, deoarece a adus “lumea europeană” a raftingului și caiacului de top, împreună.

Este o premieră românească, fiindcă nu există nicăieri altundeva în ţară sau în Europa de Est un circuit asemănător.  River-rafting-ul va ajunge să pună Botoşaniul şi România pe harta Europei.

Echipele participante sunt din Anglia, Letonia, Cehia și România ( Arad, Cluj, București, Brașov, Satu Mare, Buzău, Fălticeni, Botoșani).

Membrii juriului sunt personalități din ”lumea raftingului”: Mihai Mareș- Jury Judge și Safety Director, membru al Federației Internaționale de Rafting ; Emilian Dumitrescu, Marius Iliescu – arbitri internaționali; Lidia Simionescu, Sînziana Ioan – Președinte, Asociația Română de Rafting.

Iată programul competiției și disciplinele de concurs:

Sâmbătă, 17 septembrie

– 10:30 – Rafting Sprint

– 13:00 – Rafting Slalom Heat 1

– 14:00 – Kayak Slalom Heat 1

– 15:00 –  Rafting Slalom Heat 2

– 16:00 –  Kayak Slalom Heat 2

– 17:00 –  Kayak Boater X

– 18:00 – Festivitate de premiere – Kayak

Duminică, 18 septembrie

  • 9:30 – Rafting Downriver
  • 12:00 – Festivitate de premiere – Rafting

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *