Liderul ALDE Botoșani, Florentina Țurcanu, și-a dat demisia din partid. „Am luat decizia de a reveni în PNL”

Liderul ALDE Botoșani, Roxana Florentina Țurcanu, și-a dat demisia din partid. Aceasta, împreună cu un număr majoritar din echipa, trece la PNL. Anunțul a fost făcut chiar de Florentina Țurcanu, vineri.

„Astăzi, am luat decizia de a reveni în PNL, întrucât principiile acestui partid m-au determinat să aleg o carieră politică, să lupt pentru convingerile mele liberale și pentru nevoile si problemele botoșănenilor demonstrând că orice este posibil dacă muncesti alaturi de echipa din care faci parte. Botoșănenii au nevoie de oameni politici lipsiți de orgolii politice, pentru că în cele din urmă primează interesele cetățenilor și ale comunității din care facem parte cu totii. Am convingerea că locuitorii județului Botoșani isi doresc oameni politici dedicați și implicați care să își onoreze promisiunile electorale și să ridice nivelul de  trai al cetățenilor care le-au acordat votul de încredere”, a spus Țurcanu.

Ea susține că a luat această decizie deoarece liderii de la centru nu au fost de acord cu reunificarea Dreptei, respectiv cu fuziunea dintre ALDE și PNL.

„ Nu-mi este simplu sa fac acest pas, având în vedere absența îndelungată din PNL, cu atât mai mult cu cât acest gest implică demisia mea din calitatea de membru ALDE, din funcția de președinte al Filialei ALDE Botoșani și din functia de prim-vicepresedinte ALDE la nivel national. Am construit la Botoșani o echipă ALDE închegată, legând prietenii cu multi dintre colegi, dar din păcate liderii ALDE de la centru au alte perspective, în dezacord cu cei din teritoriu. Aici mă refer  în principal la fuziunea pe care ne-am dorit-o cu PNL, acea reunificare a Dreaptei, care a fost amânată de liderii din ALDE, până când s-a sistat prin discuție concretizarea  acestei formalități. De aceea, am preferat să decid astăzi pentru mine și să  aleg  să fiu liberală până la capăt și să rămân fidelă propriilor convingeri”, a mai spus Florentina Țurcanu.

La ultimele alegeri locale, ALDE Botoșani a reușit să strângă 12.000 de voturi.

4 thoughts on “Liderul ALDE Botoșani, Florentina Țurcanu, și-a dat demisia din partid. „Am luat decizia de a reveni în PNL”

  1. Iar n-are acces, la banii ei, la prima funcție de pe lista cea mare, iar a nimerit un partid prea mic pentru ambițiile ei, iar nu-s bărbații politicoși numai ea să vorbească, ei s-asculte! Poate face și licitație: Care partid dă mai mult să le fiu lider, că sunt gata să mă sacrific?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *