El este bărbatul care a aruncat cu toporișca în polițiști. Botoșăneanul a fost arestat preventiv

Magistrații Judecătoriei Darabani au emis, vineri, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele bărbatului care a aruncat cu toporișca în echipajul de poliție care interveni în scandalul pe care el în provocase la locuința fostei sale soții. Botoșăneanul se numește Dumitru Ilaș, are 53 de ani și este din localitatea Mileanca.

Pe 14 septembrie, acesta a intrat în gospodăria în care se aflau fosta sa soție și iubitul acestei şi i-a agresat din cauza unor neînţelegeri mai vechi, după care a distrus caroseria maşinii aflate în curte.

La sosirea polițiștilor, bărbatul a aruncat cu o toporişcă spre mașina poliției, avariind-o. El a continuat să arunce spre polițiști cu alte obiecte contondente și a ieșit apoi din curte cu o drujbă aflată în funcţiune.

Pentru a-l potoli, oamenii legii au folosit armamentul din dotare, fiind trase focuri de avertisment în plan vertical şi, ulterior, înspre acesta. Bărbatul a fost rănit la un picior, fiind dus la spital. Ulterior, el a fost transferat la secţia de psihiatrie.

La externare, botoșăneanul a fost reținut, iar vineri a fost arestat preventiv pentru mai multe infracțiuni, printre care ultraj, de lovire sau alte violențe, amenințare, violare de domiciliu, distrugere și tulburarea ordinii și a liniștii publice.

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 226 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani în dosarul nr. 539/P/2022. Respinge cererea formulată de inculpatul Ilaș Dumitru de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu. În temeiul art. 202 alin. 1, 4 lit. e) Cod procedură penală, art. 223 alin. 2 Cod procedură penală şi art. 233 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului I. D., cu datele de stare civilă, cercetat pentru săvârșirea a două infracțiuni de lovire sau alte violențe, prev. de art. 193 alin. 1 Cod penal, a două infracțiuni de amenințare, prev. de art. 206 alin. 1 Cod penal,a unei infracțiuni de violare de domiciliu, prev. de art. 224 alin. 2 Cod penal, a două infracțiuni de distrugere, prev. de art. 253 alin. 1 Cod penal, a trei infracțiuni de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 ți 4 raportat la art. 206 alin. 1 Cod penal, a unei infracțiuni de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 și 4 raportat la art. 193 alin. 2 ?i art. 206 alin. 1 Cod penal , și a unei infracțiuni de tulburarea ordinii și a liniștii publice, prev. de art. 371 Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, pe o perioadă de 30 de zile, respectiv de la data de 16 septembrie 2022 şi până la data de 15 octombrie 2022, inclusiv. În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului I. D. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului din oficiu al inculpatului, avocat Grigoraş Ciprian, în sumă de câte 313 lei, se achită Baroului Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 16.09.2022, ora 11.15.

 

VIDEO & FOTO Incendiu violent într-o localitate din Botoșani! Casă cuprinsă de flăcări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *