O nouă platformă de numismatică. Facilitează vânzările online de monedă

Au apus vremurile in care colectionarii se adunau la centre de filatelie sau numismatică. Aceștia se întâlneau și făceau mici tranzacții sau schimburi cu timbre, bancnote sau monede. Acum se mai organizează încă târguri de antichități, de unde mai putem procura astfel de obiecte colectionabile, dar colectionari sunt încă mulți și aceștia par să prefere mediul online, unde ofertele curg și informațiile sunt mai multe.

Pentru a facilita vânzările online, s-a deschis de curând platforma gratuită NumisBid.ro, iar aceasta funcționează aproape ca o casă de licitații adevărată, unde cel care dorește cel mai mult o monedă, plătește cel mai mult. Platforma are un sistem joc în care poți licita, iar pe lângă asta oferă și informații generale despre monede cum ar fi gramaj, emisiuni bătute, numele monetariei și materialul din care este alcătuită moneda. O altă utilitate este și funcția de istoric prețuri, care este destul de ajutătoare în acest domeniu, în special pentru începători.

Cele mai vânate piese de către colecționari sunt monedele regaliste de argint, aur, din perioada lui Carol I. Acesta a înființat Sistemul Monetar Național și a bătut prima monedă cu numele „Leu”, în anul 1867. Una din cele mai râvnite monede ale sale este „2 Lei 1901”, care a fost batuta in tiraj mic si lipsește din colecțiile multora. Pe platforma de licitatii monede NumisBid sunt deja zeci de membri înscriși și poti gasi momentan foarte multe anunturi de vanzare, cu piese incepand de la Carol I până la Mihai I, iar oferte noi apar zi de zi.

Invităm pe colectionari, pe cei curiosi, sau chiar pe cei care au gasit monede foarte vechi in sertarul bunicii sa intre pe NumisBid si daca ne folosesti site-ul ti-am multumi daca ne-ai spune parerea ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *