Un botoșănean a intrat cu mașina într-un șant în fața polițiștilor. Bărbatul, beat și cu o armă letală lângă el

foto generic

Accident pe un druim din județul Botoșani, chiar sub ochii polițiștilor. S-a întâmplat pe 14 septembrie, când un echipaj de poliție a observat un autoturism care se deplasa pe Drumul Național D.N. 29D, în comuna Durnești,  iar la un moment dat a pierdut controlul asupra direcției de mers și a ieșit în afara părții carosabile, intrând în impact cu șanțul de pe marginea acesteia, fără a rezulta avarii.

Polițiștii au stabilit identitatea bărbatului, precum și faptul că emena halenă alcoolică, însă nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, fiind condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, pe scaunul din dreapta față al autoturismului a fost găsită o arma letală calibru 12, tip  puşcă, neasigurată în toc,  care a fost ridicată de polițiști, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Din verificări a rezultat faptul că bărbatul de 67 de ani, din Ștefănești, este posesor legal de arme letale, destinația vânătoare. Acesta a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea regimului armelor și muniției, iar ca măsură complementară i-a fost anulat  dreptul de deţinere, de port şi folosire a armelor.

De asemenena, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *