FOTO Zeci de femei din Botoșani s-au testat gratuit pentru cancer de col uterin, pe Unirii

Zeci de femei din Botoșani au mers, vineri dimineață, pe Unirii, la unitatea mobilă, pentru a se testa gratuit pentru cancer de col uterin. Direcţia de Sănătate Publică Botoşani în parteneriat cu Institutul Regional  de Oncologie Iași, prin Compartimentul asistenței medicale a comunităților la risc, organizează o  campanie de sănătate publică – screening populațional pentru depistarea precoce a  cancerului de col uterin prin testarea  gratuită Babeș Papa Nicolau.

La testare participă femeile cu vârsta între 25-64 ani, care îndeplinesc următoarele condiții: au calitatea de asigurat / neasigurat, nu realizeaza  venituri din muncă, nu au diagnostic confirmat de cancer de col uterin, sunt asimptomatice, nu au antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin și nu au nevoie de bilet de trimitere sau card de sănătate.

Pe 23 septembrie, unitatea mobilă va face testări la Cordăreni, în fața Căminului Cultural, de la ora 10.00, iar pe 30 septembrie, în comuna Cristinești, în fața Căminului Cultural, de la ora 10.00. Testările sunt gratuite, iar femeile au nevoie doar de buletin în original și copie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *