Se întorc la încălzirea cu sobe? Populația din Botoșani cumpără din ce în ce mai multe lemne de foc

Cererile de lemne de foc pentru sezonul rece au crescut considerabil, pe fondul scumpirii energiei electrice şi a gazului, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei Silvice Botoşani, Marius Havriş.

Potrivit acestuia, atractivitatea lemnului este generată şi de faptul că preţul pentru populaţie nu a crescut faţă de anul precedent. Astfel, anul acesta au fost vânduţi, deja, în primele opt luni, 41.300 metri cubi de lemne de foc, în timp ce anul trecut, în aceeaşi perioadă, erau valorificaţi 36.800 metri cubi.

„În anul 2022, faţă de anul 2021, cererea de masă lemnoasă din partea populaţiei este mult mai mare. Lumea, pe fondul acestei crize energetice anunţate, şi-a făcut provizii mai mult ca în anii anteriori. Ca să vă dau o statistică, la finele lunii august aveam valorificaţi către populaţie cu 6.000 de metri cubi de lemne mai mult, ceea ce înseamnă 17-18% mai mult faţă de anul trecut. Cererea mare ne arată că lemnul nu prea mai ajunge în depozit, ci este preluat direct de la pădure”, a afirmat Havriş.

Reprezentantul Direcţiei Silvice Botoşani precizează că instituţia ia în calcul tăierea suplimentară a încă 2.000 de metri cubi de lemne de foc, care vor fi valorificaţi exclusiv pentru populaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *