ÎPS Teofan, către botoșăneni: Biserica este spital duhovnicesc

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, a vorbit, joi, la resfințirea Bisericii Sfântul Nicolae din Hlipiceni, despre importanța lăcașului de rugăciune în viața credinciosului, susținând că biserica este un spital pentru sufletul omului.

Ce ne grăiește nouă o biserică nouă sau nou-restaurată, cum este biserica de aici? Ce mesaj este adresat nouă, ce cuvânt de luat-aminte grăiește o sfântă biserică? Bisericile care sunt răspândite de-a lungul și de-a latul pământului ne spun că există Dumnezeu. Că de foarte multe ori, în viața noastră, uitam de existența Lui. Biserica ne spune: „luați aminte la voi înșivă și nu mai abordați viața voastră, a celor din jur sau viața lumii doar prin prisma economicului, politicului, socialului, ci referiți-vă și la Dumnezeu, pentru că în mâna Sa se află totul”. Apoi, o biserică ni se adresează spunându-ne să nu mai trăim viața în perspectiva cimitirului, a morții, ci să încercăm a ne trăi viața în perspectiva veșniciei, pentru că nu mormântul, nu groapa, nu așezarea în mormând este sfârșitul vieții, ci moartea este o trecere spre Împărăția lui Dumnezeu. Nu cădem întru neființă, ci ajungem cu adevărat la Adevărata Ființă. În al treila rând, în Biserică se petrec lucruri minunate – schimburi de vieți între om și Dumnezeu. Omul dă viața lui Domnului, iar El așează viața Sa în Trup și Sânge și ni le oferă spre împărtășire. Apoi, Biserica este spital duhovnicesc, adunare euharistică în care noi, oamenii, ne adunăm să aducem slavă lui Dumnezeu”, a spus ÎPS Teofan.

Biserica „Sfântul Nicolae” din comuna Hlipiceni, a fost resfințită la data de 15 septembrie 2022 de ÎPS Teofan alături de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, în prezența a sute de credincioși, din întreaga țară.

Biserica a fost rectitorită de părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru, între anii 2018- 2022. Lucrările au fost realizate în cea mai mare parte cu finanțarea Consiliului Național de Investiții.

FOTO & VIDEO Credincioși din întreaga țară au venit în județul Botoșani, la resfințirea bisericii rectitorită de preotul Ciprian Grădinariu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *