Casa de vis deținută de un om de afaceri din Botoșani. Este în centrul unei plantații viticole

Un cunoscut om de afaceri din Botoșani devine din ce în ce mai influent în industria vinului, iar vinul său câștigă premii la concursurile naționale și internaționale. Mirel Vlas, cel care a devenit foarte cunoscut pentru afacerile în zona construcțiilor, prin compania Tehnic Asist, a devenit proprietarul unor suprafețe însemnate de viță de vie în județul Satu Mare. Vinurile produse aici, din soiuri nobile, se vând sub brandul „Casa Vlas”.

Podgoria de la Ardud aparține societății Eco Purple Land SRL, firmă al cărei administrator este Amalia Vlas, fiica cunoscutului om de afaceri. Firma din Satu Mare, constituită în 2015, a vândut, anul trecut, vinuri în valoare totală de 339.774 lei,

„Povestea vinului „Casa Vlas” începe in anul 2011 la via noastra din Ardud, județul Satu Mare. În toți acești ani, pasiunea pentru a înțelege cat mai bine arta producerii vinului, ne-a ajutat să obținem cele mai înalte distincții la concursurile la care am participat. Vinul nostru se adresează pasionaților și cunoscatorilor de vinuri bune, dar și celor care vor sa simta experienta degustarii unui vin autentic, de calitate superioară”, susțin reprezentanții companiei

Anual, Casa Vlas îmbuteliază 7.000 de litri de vin din soiurile de struguri Syrah, Cabernet Savignon, Riesling de Rhin sau Sauvignon Blanc.

În centrul proprietății de la Ardud, familia Vlas deține o casă tradițională, cu cerdac și acoperiș din șindrilă.

Zona este renumită în producția viți-vinicolă, încă din sec al XVIII-lea, când a fost supranumită “Reședința lui Bacchus”. De-a lungul timpului, în localitățile Beltiug, Rătești și Ardud s-au construit sute de pivnițe pe două sau trei niveluri, sub dealuri. Tradiția continuă și astăzi.

Orașelul Ardud este situat la răscrucea regiunilor Crișana, Satmar, Maramureș și Beltiug. În această zona climă este răcoroasă și abundență în precipitații. Iernile sunt blânde, ferite de viscole. Toamna, temperatura scade cu 3-4 C, ceea ce ajută la acumularea lentă a aromelor.

VIDEO Fiica unor oameni de afaceri din Botoșani, pe scena de la Vocea României

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *