Gestul firesc făcut de un pompier din Botoșani, demn de toată lauda. „Avea câteva zeci de apeluri pierdute și doar 1% baterie”

Gestul firesc, dar demn de toată lauda, făcut de un pompier din Botoșani i-a adus zâmbetul pe buze unei tinere din Republica Moldova, care a ajuns cu mama ei la Botoșani. Aceasta și-a pierdut telefonul după ce a trecut frontiera și și-a dat seama de acest lucru abia când a ajuns în Botoșani. Pompierul Florin Rusu l-a găsit, după ce l-a auzit sunând pe un teren viran.

Ce a urmat

Un gest firesc făcut de om bun și o poveste ce merită spusă! Este cea a sg.maj. Florin Rusu, pompier în cadrul Detașamentului Botoșani și a Ilonei, o tânără care se întorcea din Republica Moldova și și-a pierdut telefonul la Stânca. Florin era în Punctul Operațional Avansat de la Stânca. Aștepta schimbul când a auzit un telefon sunând. S-a uitat în jur și nu era nimeni. A găsit mobilul pe un teren viran din apropiere, printre pietre. Avea câteva zeci de apeluri pierdute și doar 1% baterie. L-a pus imediat la încărcat pentru ca altfel nu l-ar mai fi putut debloca, iar șansa de a găsi proprietarul era din ce în ce mai mică. Imediat, telefonul a sunat din nou. Era mama proprietarei. Se află împreună cu fiica sa, Ilona, în municipiul Botoşani. Trecuseră vama din Republica Moldova în România, seara trecută, și au oprit pentru câteva minute în parcarea din fața Punctului Operațional Avansat. De atunci, nu a mai folosit telefonul, iar când și-a dat seama că lipsește deja era târziu. Pompierul s-a oferit să le ducă telefonul mobil, de ultimă generație, în municipiul Botoşani, iar povestea a avut un final fericit”, povestesc reprezentanții ISU Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *