Botoșăneanul care a obținut bronzul la Mondialele de Lupte: A venit ziua în care urc pe podiumul mondial!

Botoșăneanul Alin Alexuc Ciurariu  a cucerit, marți seară, medalia de bronz la Campionatele Mondiale de lupte greco-romane de la Belgrad din Serbia. Luptătorul și-a început cariera la CS Botoșani și în prezent evoluează pentru Dinamo.

„A venit ziua în care urc pe podiumul mondial! Cu credință și muncă multă mi-am îndeplinit încă un vis! Vă mulțumesc tuturor pentru încurajări!”, a fost mesajul sportivului.

În finala pentru locurile 3-4, la categoria 130 kg lupte, Alin Alexuc a reușit să se impună în fața lui Muminjon Abdullaev (Uzbekistan) cu scorul de 5-3.

Povestea lui a început la 10 ani, în orașul natal Botoșani. Era doar un copil, iar partenerii de joacă din fața blocului mergeu la lupte, așa că, într-o zi s-a ținut după ei la sală.
Antrenorul Ioan Asaftei l-a primit cu brațele deschise. Din cei 30 de copii de la aceea vreme, Alin a fost singurul care a rămas în sala de lupte până la seniori.

Eram slăbuț, atletic și îmi placea să merg la sala de lupte. Totul era o joacă pentru noi. Antrenorul știa să ne motiveze, să ne atragă cu un ceai, cu o ciocolată. Îmi aduc aminte că erau zile când nu avem chef să merg la antrenament, ca să rămân la fotbal în fața blocului. În 10 minute, antrenorul Ioan Asaftei era după mine pe maidan și mă lua la sală. Nu știu ce a văzut în mine, sincer. Toată perioada de la de copii, eu luam bătaie la toate competițiile la care mergeam. Nicio medalie nu am luat în perioada aia’’, spunea Alexuc.

De când a început luptele, Alin Alexuc a fost influențat și călăuzit. De la familie, la antrenori și colegi de Lot. Destinul lui a trecut prin ,,mâna,, multor antrenori: Ioan Asaftei, Onciu Petre, Victor Baciu, Butucaru Ion, Marian Sandu, Petre Cărare, Arghira Anton, Obrocea Dinu, Constantin Alexandru, Ștefan Rusu, Mircea Constantin, cărora le mulțumește.

 

Avem cu ce ne mândri! Botoșăneanul Alin Alexuc a câștigat medalia de bronz la Campionatele Mondiale de Lupte

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *