Șoferii se pot alege pe loc cu o amendă de 3.000 lei dacă au acest obiect banal în mașină

Șoferii români trebuie să fie foarte atenți pentru că legea a fost dată, iar aceasta trebuie respectată de absolut toți participanții la trafic. Cei care nu se supun noilor reguli și sunt prinși că au în mașină anumite obiecte, vor scoate pe loc din buzunar 3.000 de lei pentru amendă.

Printre aceste obiecte se numără și suportul de telefon. Astfel, dacă suportul de telefon este montat în așa fel încât poate reduce vizibilitatea șoferului, acesta este pasibil de o amendă de nu mai puțin de 3000 de lei.

Cu toate astea, mulți dintre șoferii români se încăpățânează și agață prin mașină cruci, jucării de pluș, parfumuri…etc. Mulți dintre ei nu știu că acestea le pot reduce vizibilitatea, astfel că pot face grave accidente rutiere. Sorin Ene a oferit ca exemplu o situație în care un șofer vrea să vireze la dreapta de pe o străduță pe alta.

„La colțul străduței și, uitați, fix în acest moment, acea secundă în care pietonul nu se vede… care secundă contează foarte mult. De ce? Pentru că este timpul nostru de reacție. Avem o situație în care am frânat destul de târziu din cauza neatenției. Deja obiectul de la oglindă a plecat, s-a dus în parbriz. (…) Virăm, ocolim, toate aceste obiecte în mașină se plimbă. La un moment dat eu sunt atent ce lovește, pe unde lovește, se aude nu știu ce zgomot e… Până depistez și așa mai departe… Deci conducătorul auto trebuie să fie atent la drum, să nu aibă niciun fel de… acest obiect lipit pe parbriz și așa mai departe”, a explicat expertul auto la Digi 24.
Sursa: playtech.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *