Firmă din Botoșani intrată în faliment din cauza datoriilor la bugetul de stat și la bugetul local

foto: playtech.ro

O firmă din Botoșani a intrat, marți, în faliment din cauza datoriilor la bugetul de stat, la bugetul local, dar și la furnizorul de energie electrică E.On Energie România SA. Este vorba de societatea comercială La Turcu Baba Food SRL, al cărei administrator a fost Kurt Serhat.

Tribunalul Botoșani a dispus, marți, intrarea în faliment în procedură simplificată și dizolvarea societății. Măsura a fost luată la doar trei luni după ce aceeași instanță a dispus intrarea în insolvență a firmei omului de afaceri turc, la solicitarea Administrației Județene a Finanțelor Publice Botoșani.

Solutia pe scurt:

Aprobă raportul administratorului judiciar. În temeiul art.145 alin.1 lit.D raportat la art.38 alin.2 lit.c) pct.1 şi 2 din Legea 85/2014. Dispune intrarea în faliment în procedură simplificată a debitoarei LA TURCU BABA FOOD SRL. În temeiul art. 145 alin. 2 lit.c) din Legea 85/2014, Confirmă în calitate de lichidator pe administratorul judiciar CII Liahu Doru, cu o retribuţie de 1.500 lei, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 64. În temeiul art. 145 alin. 2 lit.a) din Legea 85/2014, Dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al debitorului. În temeiul art. 86 alin.1 din Legea 85/2014, dispune notificarea băncilor la care are deschise conturi debitoarea, în sensul de a nu dispune de sume fără un ordin al lichidatorului judiciar, sub sancţiunea amenzii judiciare prevăzută la art. 86 alin. 2 teza finală şi atragerii răspunderii pentru prejudiciul creat. Lichidatorul judiciar va comunica de urgenţă băncilor instituirea acestei interdicţii. Fixează termenul maxim de predare a gestiunii către lichidator, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii, în termen de 5 zile de la notificare. În temeiul art. 147 alin. 1 din Legea 185/2014, dispune ca lichidatorul judiciar să notifice intrarea în faliment: debitorului, creditorilor şi oficiului registrului comerţului de pe lângă Tribunalul Botoşani, pentru efectuarea menţiunii, precum şi publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă. Fixează termenul limită pentru depunerea cererilor pentru admiterea creanţelor născute în cursul procedurii la 01.11.2022. Fixează termenul limită pentru verificarea creanţelor născute în cursul procedurii, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului suplimentar al creanţelor la 11.11.2022 care va fi publicat de lichidatorul judiciar şi în buletinul procedurilor de insolvenţă. Contestaţiile la tabel vor trebui depuse la tribunal în 7 zile de la publicarea în BPI a tabelului suplimentar. Fixează termenul limită pentru întocmirea tabelului definitiv consolidat al creanţelor la 26.11.2022. În temeiul art. 151 din Legea 85/2014, Dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare. Executorie. Cu drept de apel în 7 zile de la comunicarea realizată prin publicare în BPI, ce se va depune la Tribunalul Botoşani-Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată în şedinţa publică, azi 13.09.2022.
Document: Hotărâre intermediară  159/2022  13.09.2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *