Un bărbat din Botoșani a ucis un om care venise în casă la el. Botoșăneanul și-a aflat, marți, pedeapsa

Un bărbat din Botoșani a fost condamnat, în această săptămână, la cinci ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „loviri sau vătămări cauzatoare de moarte”, în baza unei sentințe a Tribunalului Botoșani. Este vorba de Vasile Lînă, în vârstă de 55 de ani, din localitatea Frumușica, cel care a săvârșit fapta în noaptea de 26 spre 27 decembrie 2021.

În a doua zi de Crăciun, în timp ce se afla acasă la el, botoșăneanul l-a bătut groaznic pe un consătean de-al său, care venise la el acasă și împreună cu care consumase o cantitate importantă de băuturi alcoolice. Victima a murit pe 28 decembrie într-un spital din Iași.

Solutia pe scurt:

Condamnă pe inculpatul Lînă Vasile, arestat preventiv în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 5 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, prev. de art. 195 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală. Menţine arestarea preventivă a inculpatului şi scade din pedeapsă durata reţinerii şi arestării preventive de la 4 ianuarie 2022 la zi. Constată că persoanele vătămate Lupu Radu şi Lupu Maria nu s-au constituit părţi civile în cauză. Obligă pe inculpat să plătească părţii civile Lupu Florin suma de 10.000 lei cu titlu de daune morale. În baza art. 3, art. 4 alin. 1 lit. b şi art. 7 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat, urmând ca acesta să fie informat că probele vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic. Obligă pe inculpat să plătească statutului suma de 3.200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Onorariile avocaţilor din oficiu – 868 lei pentru inculpat (avocat Pînzar Alina delegaţie nr. 805/2022) şi 470 lei pentru persoana vătămată Lupu Florin (avocat Aştefănesei Diana delegaţie nr. 1336/2022) – se vor avansa Baroului Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 13 septembrie 2022.
Document: Hotarâre  139/2022  13.09.2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *