FOTO! Educație juridică în școlile din Botoșani. Ce vizează protocolul încheiat între Inspectoratul Școlar și Corpul Profesional al Mediatorilor Botoșani

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) și Consiliul de Mediere prin Corpul Profesional al Mediatorilor Județului Botoșani au semnat un protocol de colaborare privind promovarea educației juridice în mai multe clase de elevi.

Colaborarea dintre cele două entități juridice este posibilă grație proiectului ,,Susținem  Educația juridică și medierea în școli la copii și adolescenți”, informează printr-un comunicat Inspectoratul Școlar Județean Botoșani.

Misiunea proiectului este de a veni în  sprijinul adolescenților prin tot felul de activități prin care tinerii să-și asume responsabilități și să militeze pentru propriile drepturi dar și să contribuie totodată la dezvoltarea comportamentului participativ.

„Proiectul vizează facilitarea accesului elevilor la cunoștințele fundamentale de drept, la promovarea unei culturi juridice menite să încurajeze respectul față de lege dar și atitudinea civică în rândul elevilor. De asemenea, ne dorim obținerea de beneficii majore pentru societate și pentru cetățean prin educarea juridică a elevilor care sunt viitorii cetățeni ai societății”, a declarat Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al IȘJ Botoșani.

În cadrul proiectului elevii vor avea acces la informații fundamentale de Drept, vor aborda teme juridice diversificate și se vor familiariza cu pasaje din Constituția României cu impact în societate.

Alte obiective specifice sunt:  definirea clară a termenilor justiţie, justiţie civilă, justiţie penală, participarea la activităţi privind combaterea consumului şi distribuirii de droguri, vizite la Judecatorie, Tribunal, Parchet,  formularea de probleme care vizează drepturile copilului, exerciţii de prezentare a unor puncte de vedere personale, jocul de rol.

Grupul ţintă al proiectului sunt elevii din județul Botoșani, clasele V – XII dar și cadre didactice sau părinți, deopotrivă.

Corpul Profesional al Mediatorilor Botosani desfășoară activități în unitățile de învățământ scopul principal fiind de diminuarea actelor de violență din școli. În cadrul proiectului vor fi diseminate și materiale informative cu impact în educația juridică a elevilor, mai precizează IȘJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com