Controale în centrele de permanență din județul Botoșani. Cât decontează Casa de Asigurări de Sănătate lunar și suma cea mai mare primită de un medic

medic de familie, stiri, botosaniCentrele de permanență din județul Botoșani sunt ținta unor controale ale Casei Județene de Asigurări de Sănătate. Alina Mustiață, directorul general al CAS Botoșani, a declarat că în controale se urmărește prezența medicilor la program.

Având în vedere că noi plătim aceste ore de gardă din centrele de permanență și pentru a se asigura accesul asiguraților la  servicii medicale, lunar ne-am propus în planul de control să facem verificări la centrele de permanență, prin rotație, la toți medicii. Pe cei pe care i-am verficat până acum i-am găsit, dar adresabilitatea este așa cum este, mică. Însă medicii nu sunt plătiți la numărul de pacieți, ci sunt plătiți la orele de gardă. Asta este legislația”, a declarat Alina Mustiață.

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Botoșani a decontat, de exemplu, în luna iunie aproape 623.000 lei pentru activitatea din centrele de permanență, cea mai mare sumă primită de un medic de familie pentru gărzile efectuate, în perioada amintită, fiind de 19.600 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *