FOTO Băutura cu care un tânăr din Botoșani a dat lovitura în afaceri. Energizantul natural îi aduce un profit de mii de euro

Un tânăr din județul Botoșani a dat lovitura în afaceri. Un energizant natural pe care îl produce îi aduce un profit de mii de euro. Antreprenorul a povestit că totul a pornit de la faptul că își dorea ca familia lui să aibă un stil de viață sănătos.

Tânărul care are succes producând un energizant natural se numește Dan Cojocariu și este partener la firma Eco Prods. Bărbatul a ales alături de familia sa să cultive la Dorohoi, județul Botoșani, un arbust ale cărui fructe sunt foarte benefice pentru sănătate.

Cantitatea recomandată zilnic din acest energizant natural produs din fructele cultivate de Dan Cojocariu în județul Botoșani este de 100 de mililitri. Băutura este bogată în vitaminele A, B, C, P, K și Q, în minerale precum calciu, magneziu, potasiu, fier, zinc și mangan, și în antioxidanți ca: flavonoide, antocianine și acizi fenolici.

Ideea cultivării de aronia s-a născut acum 7 ani din dorința și responsabilitatea de a face tot ce ne stă în putință pentru a proteja mediul natural de dezvoltare a agriculturii și pentru a ne putea bucura împreună cu familia de o alimentație sănătoasă. Această idee a crescut odată cu fiecare recoltă culeasă și dorința de a împărtăși cu ceilalți beneficiile aduse familiei noastre.

Au vitamine şi, în consecinţă, multe proprietăţi care ajută la întărirea sistemului imunitar. Aronia este planta numărul unu în această privinţă. Aceasta are efecte benefice în sfera oftalmologică, în cazurile de hipertensiune arterială, dar mai ales în cazul diabetului întrucât reglează glicemia”, a spus tânărul antreprenor.

Afacerea cu suc de aronia, venituri de mii de euro

Dan Cojocariu a spus că deși profesia lui de bază nu este cea de agricultor, s-a încumetat să intre în acest domeniu de activitate după ce a aflat că aronia nu are nevoie de o îngrijire specială, nu are dăunători sau boli, fiind o plantă semisălbatică. În plus, investiția de început a fost mică.

Mai mult decât atât, costurile de înfiinţare a culturii, cu tot cu pregătirea solului, variază între 2.000 și 7.000 de euro, în funcţie de suprafaţă. Acest arbust este originar din Canada și este bine cunoscut de amerindieni“, a spus antreprenorul.

El se află la cel de-al șaselea an de producție de suc de aronia și la cel de-al patrulea de existență pe piață cu produsele sale. Producția anuală este de aproximativ două tone de suc. Până în prezent, a vândut opt tone de suc obținut din recolta adunată de pe o suprafață de două hectare.

Doar 10% din necesar este acoperit de ceea ce putem produce noi. În anumite condiţii, se poate ajunge şi la un profit de mii de euro la hectar. Sucul de aronia este foarte prețios”, a mai spus el.

Tânărul antreprenor nu s-a oprit la suc. Compania sa realizează și alte produse ce îi aduc bani frumoși, printre care se numără sirop de aronia, dulceață fără zahăr, dar și fructe uscate, ceai și pudră ce poate fi folosită în pregătirea unor deserturi, notează Impact.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *