Anunț! Primăria Mihai Eminescu cere populației să plătească taxele și impozitele până la 30 septembrie

Primaria Mihai Eminescu, stiri, BotosaniPrin prezentul comunicat, Primaria comunei Mihai Eminescu aduce la cunostinta tuturor contribuabililor ca ternenul de plata celei de-a doua transe pentru taxele si impozitele locale este pana la 30 septembrie.

Neachitarea pana la aceasta data a taxelor si impozitelor aferente cladirilor, terenurilor si mijloacelor de transport, atrage majorari de 1% /luna din obligatiile  de plata neachitate.

O altă situaţie pe care Primăria comunei ţine să o aducă la cunoştinţa locuitorilor, este neplata de către populaţie şi agenţi economici a taxei de salubrizare.

Primăria a investit, din bugetul local, în realizarea platformelor precum şi pentru achizitionarea containerelor pentru selectarea deşeurilor, dar si a pubelelor pe care le-a predat cu titlu gratuit locuitorilor din satele Catamaresti-Deal, Manolesti si Baisa,  însă nici până în prezent nu toţi cetăţenii se conformează în depozitarea corectă a deşeurilor, fapt ce conduce la creşterea cantităţii acestora şi, implicit a majorării taxei.

Termenul de plata pentru taxa de salubrizare este pana la 30 septembrie, iar neachitarea acesteia atrage majorari de 0,1%/zi  din valoarea obligatiei neachitate.

Pe aceasta cale va aducem la cunostinta ca pana la aceasta data deficitul de incasare este foarte ridicat, iar neplata taxei de salubrizare da posibilitatea operatorului sa sisteze ridicarea desurilor.

 Totodata Primaria anunta ca a demarat procedura de executare silita pentru toate persoanele fizice si juridice, contribuabili ai comunei Mihai Eminescu, in vederea recuperarii obligatiilor fiscale pe care acestia au doatoria de a le achita catre bugetul local.

Nu in ultimul rand, aducem la cunostinta ca neachitarea datoriilor fiscale atrage sistarea lucarilor aferente obiectivelor de investitie, deoarece bugetul local nu dispunde de fonduri necesare achitarii obligatiilor contractuale.

Prin sprijinul solicitat urmarim buna desfasurare atat a activitatii proprii cat si a furnizorilor cu care avem contracte in derulare.

Platile pot fi efectuate la sediul institutiei atat in numerar cat si cu card bancar prin POS, dar si on-line, prin Sistemul naţional electronic de plată de pe site-ul www.ghiseul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *