FOTO Președintele României, alături de pompierii de la ISU Botoșani, pe Vârful Negoiu

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost alături de pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani pe Vârful Negoiu. Aceștia au urcat la 2.535 metri înălțime pentru a marca Ziua Pompierilor.

„Anul acesta, pompierii botoșăneni au ales să le transmită un gând bun tuturor colegilor de la 2.535 metri înălțime, de pe Vârful Negoiu. Momentul a fost cu atât mai solemn cu cât s-a desfășurat în prezența președintelui României, domnul Klaus Werner Johannis. Anul trecut, cu ocazia Zilei Pompierilor din România, salvatorii botoșăneni au transmis un mesaj de felicitare colegilor, de pe Vârful Moldoveanu”, potrivit ISU Botoșani.

Pe 13 septembrie a.c., între orele 10:00 – 14:00, subunutățile operative ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Botoșani, Dorohoi, Ștefănești, Săveni și Trușești își vor deschide porțile pentru toți cei care își doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de pompier militar.
Aceștia vor avea ocazia să vadă îndeaproape autospecialele folosite în misiunile operative și vor afla informații utile cu privire la modul în care trebuie să se comporte pentru a preveni situațiile de urgență.

Activitățile se vor desfășura în aer liber, la următoarele sedii:

– Detașamentul de Pompieri Botoșani, din strada Uzinei nr. 3;

– Detașamentul de Pompieri Dorohoi, din strada Dumbrava Roșie, nr.2;

– Stația de Pompieri Săveni, din strada Nicolae Iorga, nr.5;

– Garda de Intervenție Ștefănești, din strada Aleea Trandafirilor;

– Garda de Intervenție Trușești.

În situația în care copiii vor fi însoțiți de cadre didactice, accesul se va realiza în mod organizat, pe baza unui tabel nominal al fiecărei clase în parte, întocmit în prealabil.

Pe 13 septembie, între orele 13:00 – 16:00, se vor desfășura acțiuni de informare și educare preventivă, la Uvertura Mall.

Povestea dramatică a unui tânăr din Botoșani care a căzut în patima jocurilor de noroc. A pierdut toate salariile, banii de la nuntă și a făcut și credit pentru a juca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *