De ce CFR Cluj și FCSB rămân echipele cu cele mai mari șanse la titlu în Liga 1

Acest sezon de Liga 1 se anunță a fi unul dintre cele mai interesante din istoria recentă. Am avut parte de un debut de stagiune care a adus laolaltă mai multe echipe valoroase, însă nume surpriză au reieșit ca fiind cele mai bune din această perioadă. Echipe ca Farul, Rapid sau Petrolul au demonstrat că au un joc mult mai bun decât s-ar fi așteptat mulți, iar asta a creat așteptări că am putea să avem un sezon cu o campioană surpriză, pentru prima oară după mulți ani.

Șansele ca asta să se întâmple însă sunt extrem de mici, chiar dacă poate că echipele surpriză au arătat foarte bine până acum – încearcă pariurile pe Liga 1 dacă tu crezi că va fi un sezon surprinzător, însă ia în calcul și care sunt argumentele pentru care „suspecții de serviciu” CFR Cluj și FCSB să rămână echipele de top din România.

 

Care sunt, așadar, argumentele pentru care aceste două echipe vor rămâne în topul Ligii 1?

 

CFR și FCSB rămân puternice

În primul rând, CFR Cluj rămâne echipa cu cel mai bun lot și cel mai bun antrenor din Liga 1. Asta este de necontestat. Sigur că poate să aibă și perioade mai dificile, însă echipele ca CFR își revin de obicei pe parcursul sezonului și asta se va vedea și în această stagiune. Clujenii demonstrează de la meci la meci că sunt pe calea unei reveniri și asta nu are cum să mai dureze mult. 

De cealaltă parte și FCSB se află în aceeași situație. Echipa din București are cel mai mare buget din Liga 1 și asta îi va permite să aducă și în iarnă cei mai buni fotbaliști ca să joace pe Arena Națională. în aceste condiții pare inevitabil ca jocul bucureștenilor să se îmbunătățească. FCSB rămâne unul dintre cluburile mari ale României și asta se va vedea.

 

Cupele europene au influențat situația

Participarea celor de la CFR Cluj și FCSB în cupele europene le-a secat de energie, însă aceste competiții cel mai probabil vor dispărea din calendarul echipelor după toamnă astfel că ele se vor putea concentra pe campionatul intern ceea ce va face ca misiunea lor să fie una mult mai ușoară, drept urmare vor urca în clasament destul de rapid și fără probleme. 

 

Rapid, Farul și Petrolul nu au experiența necesară

Cele trei cluburi care au în acest moment cele mai mari speranțe au destule argumente în favoarea lor, însă la finalul zilei realitatea este că nu au experiența necesară pentru a se lupta la vârful Ligii 1 cu cele mai experimentate echipe când vine vorba de trofee interne. Drept urmare, deși e posibil ca Farul, Rapid sau Petrolul să rămână în prima parte a clasamentului, cel mai probabil ele nu se vor mai lupta la titlu și spre finalul actualei stagiuni din Liga 1.

Drept urmare, cel mai inspirat ar fi să te bazezi tot pe clasicele echipe care să se lupte la titlu în acest sezon de Liga 1.

 

sursa foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *