Ce presupune verificarea unui cont la pariuri

Reglementarile in vigoare impuse de catre ONJN (Oficiul National pentru Jocuri de Noroc) in privinta jocurilor de noroc pe internet fac referire si la verificarea contului. Astfel, orice roman care isi deschide cont pe un site de gambling licentiat este obligat sa il verifice la un moment dat.

Procedura de verificare a unui cont la pariuri este destul de simpla. Citind randurile de mai jos afli totul despre aceasta – de ce trebuie sa iti verifici contul, ce avantaje obtii dupa verificare, documente necesare si alte detalii utile.

De ce sa iti verifici contul la pariuri online?

Exista mai multe motive pentru care merita sa parcurgi aceasta etapa de verificare:

  • Obligativitate prin lege – probabil ca cel mai important motiv este faptul ca verificarea contului este obligatorie prin lege; daca nu iti verifici contul in timp util (maxim 30 zile de la prima depunere sau 6 luni de la inregistrare) acesta va fi inchis, iar banii ramasi in cadrul lui vor fi virati catre bugetul de stat
  • Depuneri nelimitate – dupa ce iti vei verifica contul poti depune orice suma doresti; cu un cont neverificat nu poti depune in total mai mult de 200 Euro
  • Acces la retrageri – doar clientii care au contul verificat pot solicita cereri de retragere; asadar, daca vrei sa ai acces la castigurile tale, atunci va trebui sa parcurgi etapa de verificare a contului
  • Bonusuri de recompensa – uneori esti recompensat cu diferite bonusuri pentru verificarea contului, printre care se numara chiar si bonusuri fara depunere; aici gasesti cele mai bune oferte gratuite de care poti beneficia la pariuri online

Ai asadar toate motivele sa iti verifici contul la casele de pariuri de pe internet. Iti recomand sa faci asta cat de repede poti dupa deschiderea contului, pentru a beneficia astfel de toate avantajele acestor platforme de pariuri pe internet.

Cum iti verifici contul?

Verificarea contului se face prin trimiterea unor documente personale catre agentia la care joci. Mai exact, o verificare completa a contului presupune 3 pasi.

Totusi, doar primii 2 pe care ti-i voi prezenta in continuare sunt de regula necesari, iar al 3-lea reprezinta doar o verificare suplimentara, daca agentia considera necesar acest lucru.

Verificarea identitatii

Aceasta verificare trebuie realizata in cel mult 30 de zile de la efectuarea primei depuneri sau 6 luni de la inregistrarea pe site.

Pentru a-ti fi verificata identitatea, va trebui sa transmiti o poza cu un act personal de identitate – buletin, pasaport, permis de conducere. Ai grija ca toate informatiile sa fie vizibile si usor de citit.

Acest pas de verificare este necesar pentru ca operatorul sa se asigure ca esti o persoana majora, ca esti titularul real al contului si ca informatiile introduse la inscriere sunt corecte.

Verificarea metodei de plata

Va fi necesar sa dovedesti ca metoda de plata prin care ai depus iti apartine. Acest lucru este necesar, de regula, in momentul in care soliciti prima retragere.

In functie de metoda prin care ai depus, va trebuie sa trimiti fie o poza fata/verso cu cardul bancar (lasand vizibile doar primele 6 si ultimele 4 cifre ale acestuia si acoperind codul se securitate), fie un print screen din cadrul contului de portofel electronic (Skrill, Neteller, Paysafecard).

Verificarea metodei de plata este necesara pentru ca la casele de pariuri licentiate poti depune numai prin metode de plata care sunt pe numele tau. De fiecare data cand vei utiliza o noua metoda de plata va trebui sa o verifici prin procedura amintita mai sus.

Verificarea adresei

Nu toate casele de pariuri solicita verificarea adresei, insa trebuie totusi sa stii la ce sa te astepti. In cazul in care este necesar sa efectuezi si acest pas al procesului de verificare, atunci va trebui sa trimiti unul dintre urmatoarele documente: o factura de utilitati emisa pe numele tau din ultimele 3 luni, un extras de cont bancar in care sa apara numele si adresa ta sau o scrisoare cu una dintre institutiile statului – Primarie, Politie, Judecatorie etc.

Verificarea adresei se face datorita faptului ca numai rezidentii romani au voie sa se distreze la casele de pariuri din Romania. Asadar este posibil sa trebuiasca sa dovedesti faptul ca locuiest in Romania.

Ce mai trebuie sa stii?

  • Trimiterea documentelor de verificare se face fie intr-o sectiune dedicata de pe site-ul agentiei de pariuri, fie printr-un mesaj pe adresa de e-mail specificata.
  • Asigura-te ca documentele trimise respecta formatul acceptat de catre agentie (de regula, formatele acceptate pentru fisiere sunt .jpg, .png sau .pdf).
  • Exista posibilitatea ca un document sa iti fie respins din anumite motive. Intr-un astfel de caz trebuie sa incarci din nou documentul sau un alt document, in functie de indicatiile pe care le primesti.

Concluzionand, verificarea contului este o procedura obligatorie, dar in acelasi timp si destul de simpla. Asadar, nu ezita sa iti verifici contul la pariuri online cat mai repede posibil, fiindca vei avea numai de castigat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *