Tranşa a doua a voucherelor sociale, pe cardurile beneficiarilor. Ce trebuie făcut dacă sumele nu au fost virate

MIPE anunţă că a încărcat tranşa a doua a voucherelor sociale de 250 de lei. Valoarea totală se ridică la aproape 600.000.000 lei şi a ajuns la aproximativ 2,4 milioane de români.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene anunţă, duminică, faptul că în data de 26 august a încărcat o nouă tranşă, numărul II, de 250 de lei pe cardurile sociale oferite prin programul „Sprijiin pentru România”. Valoarea totală a tranşei II se ridică la aproape 600.000.000 lei şi a ajuns la aproximativ 2,4 milioane de români.

Potrivit ministerului, tranşa II cuprinde şi o serie de noi beneficiari deveniţi eligibili după startul programului, care vor primi cardurile în cursul acestei luni

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a efectuat la 26 august plăţile aferente tranşei II din ajutorul de 1.000 de lei oferit prin programul „Sprijin pentru România”, pentru un număr de 2,4 milioane de beneficiari care au intrat în posesia cardurilor.

Ministerul reaminteşte că sunt IV tranşe a câte 250 de lei, oferite o dată la două luni, până la finalul lui 2022. În această lună se vor distribui şi încărca şi cardurile pentru categoriile de beneficiari care au devenit eligibili după momentul acordării primei tranşe, sau care au fost omişi din aceasta, însumând aproximativ 91.000 de persoane. În continuare, MIPE prezintă un ghid cu îndrumări pentru beneficiarii care se află în această situaţie.

VOUCHERE SOCIALE. SITUAŢIA I

Sunt eligibil, dar nu am primit cardul

Sunt persoane care nu au intrat în posesia cardului pentru că la momentul distribuirii nu se aflau la domiciliu. Poşta Română încearcă distribuirea de două ori pentru fiecare beneficiar. Dacă vă aflaţi în această situaţie, primul pas este să verificaţi la cel mai apropiat oficiu poştal. Dacă nu găsiţi cardul acolo, sunaţi la 031.9268.

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale actualizează lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social pe suport electronic pentru produse alimentare şi mese calde, listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificări intervenite faţă de listele anterioare. Pentru beneficiarii nou introduşi în program se eliberează noi suporturi electronice, potrivit RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *