FOTO Fratele unui fost ministru și un pilot, morți în accidentul aviatic din județul vecin

Cele două persoane care au murit, duminică seară, într-un accident aviatic produs în localitatea Hurjuieni din județul Suceava sunt fratele fostului ministru al Educației, Bogdan Adomniței, și Marcel Iliese,  locotenent comandor în rezervă și instructor de zbor.

Bogdan Admoniței este fratele fostului ministru al Educației Cristian Adomniței. El își cumpărase un avion și  urma cursuri de pilotaj. Din păcate, avionul în care se aflau cei doi s-a prăbușit duminică seară,  în satul Hurjuieni, comuna Gălănești, județul Suceava.

Primarul Ion Lungu a anunțat că va propune acordare titlului de cetățean de onoare post-mortem al Sucevei arhitectului Bogdan Adomniței, care a murit într-un accident de avion la Hurjuieni-Gălănășeti.

„Este o zi tristă pentru orașul nostru. Ne-a părăsit pentru totdeauna într-un tragic accident tînărul arhitect Bogdan Adomniței. Era un arhitect din noua generație, un bun specialist și un mare OM. Și-a pus amprenta pe proiecte importante din orașul nostru, și mă opresc la a da două exemple: în primul rînd pe reabilitarea clădirii primăriei pe fonduri europene și pe realizarea Sălii Unirii de la Consiliul Județean Suceava. Lucra la proiecte importante pentru municipalitate: realizarea parcării supraterane de lângă primărie, la proiectul de modernizare a Sălii de ședințe la Primăria Suceava. Și-a iubit mult orașul. Pentru proiectul de modernizare a primăriei care este un proiect reușit, voi propune Consiliului local acordarea titlului de Cetățean de Onoare Post-mortem al orașului nostru. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în lumea drepților”, a spus Lungu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *