FOTO! Sute de credincioși la sfințirea unei biserici din județul Botoșani de către IPS Teofan. Distincții acordate unor autorități

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, a sfințit, duminică, o biserică din județul Botoșani, ctitorită de un om de afaceri din Suceava. Înaltul ierarh, alături de un sobor de preoți și diaconi, au participat la sfințirea Bisericii Sfinții ”Arhangheli Mihail și Gavril”, din comuna Dobârceni.

La manifestarea religioasă au participat parlamentari, președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, dar și mai mulți primari din județul Botoșani, precum și primarul municipiului Suceava, Ioan Lungu, dar și primarul din Dumbrăveni-Suceava, Ioan Pavăl și Gavril Mirza, fostul preșdinte al Consiliului Județean Suceava.

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, dar și primarul comunei Dobârceni, Dorel Bunduc, au primit” Disticția de Vrednicie” din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, iar ctitorul lăcașului de cult, Dumitru Popescu disticția ”Crucea Moldavă”.

Cu vrerea Tatălui, cu ajutorul Fiului şi împreună lucrarea Duhului Sfânt, s-a zidit această biserică cu hramul „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil”. Am convingerea că fiecare dintre noi, măcar o dată-n viață, a participat la sfințirea unei biserici. Dacă nu ați izbutit până acum, vă îndemn să nu pregetați a gusta din bucuria și emoțiile inegalabile ale unei asemenea slujbe, de o rară frumusețe. Sfinţirea unei biserici constituie una din cele mai impresionante şi mai emoţionate rânduieli bisericeşti, ce aduce peste zidurile cele noi, dar şi peste credincioşi, harul sfânt şi sfinţitor, făcându-ne părtaşi unei negrăite bucurii duhovniceşti”, a declarat președintele CJ Botoșani, Doina Federovici.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *