Decizie a judecătorilor în cazul bărbatului din Botoșani care și-a înjunghiat nevasta în somn

Botoșăneanul care și-a înjunghiat soția în somn a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în baza unui mandat emis, sâmbătă, de judecătorii de la Tribunalul Botoșani. Iulian Bogdan, în vârstă de 55 de ani, este acuzat de săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor.  Măsura arestării preventive poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunțare.

Bărbatul și-a înjunghiat soția de mai multe ori cu cuțitul, ca urmare a faptului că aceasta intenționa să divorțeze. Vineri seară, aceasta s-a pus la somn, însă botoșăneanul a luat cuțitul și a înjunghiat-o.

Solutia pe scurt:

Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani formulată în dosarul nr. 585/P/2022. În temeiul art.226 Cod procedură penală raportat la art.202, art.223 alin. 2 din Codul de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului Bogdan Iulian, căsătorit, fără obligaţii militare, studii primare, fără ocupaţie, pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor, prev. şi ped. de art. 32 Cod penal rap. la art. 188 alin. 1, 2 Cod penal cu aplic. art. 199 alin. 1 Cod penal, pe o durată de 30 de zile, respectiv de la data de 10 septembrie 2022 până la data de 9 octombrie 2022, inclusiv. În temeiul art.230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Bogdan Iulian. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În temeiul disp. art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariul apărătorului din oficiu, în sumă de 626 lei, av. Ababei Bosînceanu Constantin, se achită Baroului de Avocaţi Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 10 septembrie 2022, ora 16:00. 

 

“Staţi ca proştii? Trage!”. Reacţia bărbatului din Botoşani, prins după ce şi-a înjunghiat soţia în somn, lângă inimă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *