Alexandru Rafila, previziune îngrijorătoare despre noul sezon de gripă

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, vineri, la Timișoara, că măsurile prin care putem ține școlile deschise sunt unele „universale”, care previn atât COVID-19, cât și gripa, mai ales că e posibil ca valul de gripă din acest an să fie unul „serios”.

Întrebat ce măsuri au fost luate pentru a păstra școlile deschise în cazul în care se va mări incidența COVID-19, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că este un plan similar celui utilizat în 2022.

„La începutul acestui an am elaborat un plan pe care l-am trimis Ministerului Educației. A fost bine primit, a fost distribuit inspectoratelor școlare, directorilor de unități de învățământ. Sunt câteva lucruri simple pe care le avem cu toții la îndemână, inclusiv a ne proteja cât mai bine copiii, pentru că asta este cel mai important”, a spus Rafila, citat de Mediafax.

Ministrul a precizat că este vorba de măsuri universale, care previn și gripa.

„Aceste măsuri sunt universale, previn nu numai infecția cu COVID-19, ci și gripa. Să nu uităm că e posibil să avem și un sezon gripal mai serios în acest an, după o pauză de 2 -3 ani și nu vom schimba în niciun fel abordarea care a reușit să țină școlile deschise.

În anul 2022 practic, în ciuda valurilor pandemice, școlile nu au fost închise, pentru că abordarea a fost legată nu de numărul de cazuri, de incidența dintr-o anumită localitate, ci de sistemul medical de capacitatea de a primi persoane infectate. Am dezvoltat în paralel serviciile ambulatorii ca să putem să scădem presiunea pe spitale”, a mai spus Alexandru Rafila, potrivit antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *