Voucherele alimente 2022. Pensionarii care pot rămâne fără tichete sociale

Vești proaste pentru românii care beneficiază de tichetele sociale în valoare de 250 de lei. Unii pensionari vor fi primii care ar putea avea de suferit în cazul în care ajutorul financiar va fi sistat.

Persoanele cu un venit sub 1.500 de lei au primit în ultimele luni din partea statului român un ajutor în valoare de 250 de lei sub formă de tichete digitale.Statul va vira din două în două luni suma respectivă până când se va ajunge la un total de 1.000 de lei pentru fiecare persoană în parte.

Totuși, există mai multe situații în care beneficiarii tichetelor sociale în valoare de 250 de lei își pot pierde dreptul de a le mai primi. Pensionarii riscă să rămână fără acești bani în următoarea perioadă în cazul în care se va aproba o altă decizie luată de Guvern, scrie Cancan.

Și asta deoarece pensiile multor români vor fi indexate în următoarea perioadă. Astfel, în cazul în care venitul pentru fiecare persoană care beneficiază de programul „Sprijin pentru România” va depăși 1.500 de lei pe lună, acestea nu vor mai primi ultimele tranșe de 250 de lei. Practic, cei care vor beneficia de o pensie mai mare în următoarele luni, ar putea fi primi care vor pierde ajutorul de la stat.

„Mai sunt anumite cazuri care au realizat venituri în această perioadă şi care nu primesc această a doua tranșă. Mai exact, în luna precedenta acordarii acestui drept se face o verificare cu bazele de date ale ANAF, acolo unde se declară veniturile impozabile, pentru că acest sprijin este pentru cei care au venituri sub 1.500 de lei, cu precizarea că indemnizația pentru persoanele cu dizabilități nu intră în calcul”, a explicat Ministerul Muncii, potrivit antena 3.

One thought on “Voucherele alimente 2022. Pensionarii care pot rămâne fără tichete sociale

  1. Bună seara! De ce mamei mele nu i s-a eliberat nici până astăzi cardul,chiar dacă are o pensie de 1000 lei? Vă aștept cu un răspuns . Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *