Spargeri în serie la Botoșani! Doi adolescenți, de 16 și 17 ani, au comis nouă infracțiuni

Doi adolescenți din Botoșani, cu vârste de 16 și, respectiv, 17 ani, au spart mai multe magazine și locuințe de pe raza municipiului Dorohoi.  Cei doi au fost reținuți de polițiștii botoșăneni și au primit mandate de arestare la domiciliu pentru 30 de zișe.

Potrivit polițiștilor, adolescenții au pătruns sau au încercat sa pătrundă în incinta mai multor societăți comerciale, prin forțarea ușile de acces, de unde au sustras mai multe bunuri, în special țigări. De asemenea, ei au distrus un aparat de cafea.

Totodată, aceștia au furat două telefoane mobile de la doi tineri. Le cereau telefonul să dea un mesaj sau să între pe facebook și apoi fugeau cu el.

Tinerii au fost propuși pentru arestare pentru tentativă la furt, furt, furt calificat și distrugere, însă magistrații de la Judecătoria Dorohoi au respins propunerea, dispunând arestarea lor la domiciliu.

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 227 alin. 1 C.P.P. respinge cererea de arestare preventivă a inculpaților RCM și PFC formulată de parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi. În temeiul art. 202 alin. 4 lit. d cu raportare la art. 218 – 222 C.P.P., art. 227 alin. 2 C.P.P. ia față de inculpatul RCM cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de „furtul calificat”, în formă continuată (2 acte materiale – persoană vătămată S.C. SPICUL 2 S.R.L. și persoană vătămată S.C. SABCO-S S.R.L.), faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228 alin. (1) combinat cu art. 229 alin. (1) lit. b), c) și d) din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1), art. 77 lit. a) și art. 113 alin. (3) din Codul penal, ,,furtul” (2 acte materiale – persoana vătămată Măncescu Ștefan-Ioan și persoana vătămată Avădănei Ionuț), faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) și art. 113 alin. (3) din Codul penal și ,,tentativă la furtul calificat” (persoană vătămată I.I. Andrioaie Cătălina), faptă prevăzută şi pedepsită de art. 32 alin. (1) raportat la art. 228 alin. (1) combinat cu art. 229 alin. (1) lit. b) și d) din Codul penal, cu aplicarea art. 113 alin. (2) din Codul penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal, măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile începând cu data de 07.09.2022 şi până la data de 06.10.2022.

 

Accident în centrul municipiului Botoșani! Un adolescent de 16 ani, pe bicicletă, lovit de o motocicletă

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RÎNGHILESCU COSMIN-MARIAN Inculpat
PĂDUREŢ FLORIN-CĂTĂLIN Inculpat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *