Jandarmii vor asigura, joi și vineri, ordinea la manifestările care vor avea loc în județ

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani va asigura ordinea și siguranța publică la manifestările religioase și cultural-artistice prilejuite de sărbătorirea Nașterii Maicii Domnului.

Joi, 8 septembrie, jandarmii vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea într-un climat civilizat a Hramului mănăstirii Vorona și a Festivalului Internațional de Folclor ,,Serbările Pădurii”, unde este așteptată prezența unui număr mare de participanți, dar și a spectacolului pentru tineret din fața Centrului Cultural Vorona.

În aceeași zi, jandarmii botoșăneni vor acționa în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii publice și a consumului ilicit de droguri la spectacolele ocazionate de organizarea Zilelor comunelor Leorda, Santa Mare, Coțușca și Concești, iar vineri dimineață, jandarmii vor fi alături de credincioșii prezenți la Hramul mănăstirii Sihăstria Voronei, precum și la pelerinajul la moaștele Sfântului Onufrie.

Pe timpul executării acestor misiuni, jandarmii vor fi sprijiniți de efective de poliție și pompieri, care vor acționa, potrivit competențelor legale ale instituțiilor din care fac parte, pentru fluidizarea traficului rutier și pietonal, precum și pentru prevenirea și stingerea unor eventuale incendii.
Recomandăm participanților să acorde atenția cuvenită minorilor care îi însoțesc și bunurilor personale de valoare și să solicite sprijinul forțelor de ordine în mod direct în cazul sesizării unor fapte antisociale de natură penală sau contravențională, transmite printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *