FOTO Proiect ambițios! O primărie din Botoșani vrea să construiască o zonă de agrement inedită

O primărie din Botoșani vrea să construiască o zona de agrement inedită. Este vorba de Primăria comunei Drăgușeni, care vrea să implementeze un proiect de amenajare a lacului din centrul localității. Primarul Eugen Nechita vrea să depună proiectul pentru a obține fonduri europene, însă admite că, dacă nu va fi eligibil, ia în calcul să înceapă amenajarea cu bani din bugetul local, chiar si cu un credit.

Zona de agrement pentru care Primăria Drăgușeni are deja un proiect ar urma să cuprindă, în jurul lacului actual, un amfiteatru, un teren de sport, spații de joacă pentru copii, foișoare, alei de promenadă, dar și parcări auto.

Suprafața actuală a lacului este de peste patru hectare și jumătate, însă luciul de apă ar urma să fie amenajat doar pe un hectar, iar restul să fie utilizat pentru construcția celorlalte elemente ale zonei de agrement.

Valoarea estimată a proiectului se ridică la cinci milioane de euro.

„Investiția este una consistentă. probabil va ajunge la cinci milioane de euro, dar avem proiectul pe care îl vom depune pe Mediu. Așteptăm deschiderea la PNRR. Noi l-am pregătit. Dacă nu îl vom depune pe PNRR, anul viitor vom lua în calcul să l finanțăm din buget local. Chiar intenționăm să facem un împrumut, ca să reușim să schimbăm fața, pentru că e ca o pată pentru noi ca localitate”, a spus primarul.

One thought on “FOTO Proiect ambițios! O primărie din Botoșani vrea să construiască o zonă de agrement inedită

  1. hotie pe fata ! locuitorii din comuna nu au apa , canalizare ,scoala are wc in fundul curtii dar le fac parcuri cum au facut in anii trecuti UDREA terenuri in panta ! nu va bateti joc de banul public! faceti bine oamenilor….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *