Medic ieșean, despre fetița de 11 ani din Botoșani, preluată de elicopterul SMURD: A avut convulsii, care s-au repetat şi la noi în Unitatea de Primire a Urgenţelor

O fetiţă în vârstă de 11 ani din judeţul Botoşani a fost transferată marţi dimineaţă cu elicopterul SMURD la Iaşi cu suspiciune de accident vascular cerebral. Fetiţa a ajuns la o unitate medicală din Botoşani în cursul nopţii de luni, deoarece avea stări convulsive.

Medicii au ridicat suspiciunea de accident vascular cerebral şi a fost solicitat transferul la Spitalul de Copii „Sf. Maria” pentru continuarea investigaţiilor. Medicii ieşeni spun că fetiţa se află în evidenţele Clinicii de Oncologie din anul 2021, fiind diagnosticată cu afecţiuni oncologice.

„A fost internată pe ATI la Clinica de Oncologie, în jurul orei 09.50, există suspiciunea de accident vascular cerebral, urmează să se facă investigaţiile necesare. A avut convulsii, care s-au repetat şi la noi în Unitatea de Primire a Urgenţelor. Investigaţiile vor spune care este etiologia acestor convulsii, un copil cu patologie oncologică poate avea şi astfel de manifestări date de accident vascular cerebral sau de infarct. Un angio-CT va stabili clar despre ce este vorba”, a precizat dr. Tamara Roşu, medic şef UPU de la Spitalul de Copii „Sf. Maria”.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *