FOTO! Zonă cu parcare, spații de joacă și de odihnă, în locul garajelor din zona Colegiului Eminescu din Botoșani. Planul Urbanistic, pus spre consultare publică

Garajele din fața Colegiului ”Mihai Eminescu” vor fi dezafectate, întreaga zonă urmând să fie reconfigurată și modernizată.

Primăria Botoșani a făcut public Planul Urbanistic Zonal, prin care cetățenii sunt consultați cu privire la această investiție.

Astfel, pe strada Primăverii, zona de garaje limitrofă Colegiului National ”Mihai Eminescu” cuprinsă intre strada Octav Onicescu si strada Prieteniei vor fi amenjate parcări, spații verzi, spațiu de joacă, zone de odihnă, amenajare trotuare și carosabil.

Potrivit documentului, vor fi amenajate 125 de locuri de parcare din care 2 locuri rezervate masinilor electrice si dotate cu statie de incarcare, vor fi amenajate spații verzi și plantați minim 50 de puieti de arbori.
De asemenea, vor fi minim trei parcari de biciclete protejate sau acoperite, marcaje si semnalizare rutiere, bănci și mobilier adaptat utilizării computerelor și utilate cu surse de acumulare, loc joacă 250 mp.

După etapa de consultare, proiectul de amenajare a zonei va fi pus spre aprobare în ședința de Consiliu Local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *