Ataşatul pe probleme agricole al Ambasadei SUA a fost la Botoşani: Interesul a fost pentru exporturi şi importuri de produse agricole şi animaliere

atasat SUA la BotosaniHoa Van Huynh, ataşatul pe probleme agricole al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, a ajuns, marţi după amiază, la Botoşani. Acesta a venit la Botoşani însoţit de Gabriel Popescu, specialist comercial la Serviciul Comercial la Ambasadei SUA în Romania şi de Monica Dobrescu, specialist pe probleme de agricultură. Oficialul SUA s-a întâlnit cu autorităţile locale, iar discuţiile purtate au fost cu uşile închise. După întâlnire, primarul Cătălin Flutur a declarat că delegaţia a prezentat un calendar al acţiunilor specifice desfăşurate de Ambasadă în România, cu târguri şi expoziţii, la care participă şi firme din America şi în cadrul cărora se fac intermedieri între fermierii români şi cei americani.

Au fost trimişi de ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti şi s-au prezentat cine sunt şi ce reprezintă. Este ataşatul pe probleme de agricultură a departamentului special, care răspunde de şase ţări din zonă- domnul Hoa. Locuieşte la Sofia, dar răspunde şi de România şi domnul Gabriel Popescu, care reprezintă Secţia comercială a Ambasadei Americane. Pe ei, în primul rând, îi interesează partea de exporturi şi importuri a produselor agricole şi animaliere. Din ce am reţinut până acum de la ei, ne pot ajuta şi în afară de importuri şi exporturi de produse. Ei au o bancă prin care pot prelua o parte din garanţii- sunt fondurile europene- din care 25% sunt parte de cofinanţare. Şi pot să preia prin banca respectivă, dacă vorbim de produse agricole pentru fermieri partea de garanţie, partea de 25%. Ne pot plăti studii de fezabilitate interesaţi pe partea de irigaţii şi pe siguranţa alimentelor după aia să vină cu specialişti„, a precizat primarul Cătălin Flutur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *