FOTO PS Nichifor Botoșăneanul a slujit la o biserică din Botoșani. Distincție specială pentru preotul paroh

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, PS Nichifor Botoșăneanul, a fost prezent, duminică, într-o biserică din județul Botoșani. Credincioșii  Parohiei ,,Sfantul Ierarh Nicolae” Crasnaleuca, Protopopiatul Saveni, au trăit duminica dimineață alese clipe de bucurie duhovnicească: biserica parohială, îmbracata in haina de sarbatoare, impreuna cu toti credinciosii, la primele ore ale diminetii, cu multa bucurie si emotie au asteptat sosirea Preasfintitului Parinte Nichifor Botosaneanul.

Dupa sosirea ierahului a urmat Sfanta Liturghie savarsita de Preasfintitul Nichifor Botosaneanul inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. Apoi, toti cei prezenti au iesit in curtea bisericii si au participat la sfintirea monumentului eroilor, potrivit părintelui paroh Nicu Sorin Axinte.

Pentru jertfa si osteneala de a sprijini inaltarea acestui monument dar si pentru tot sprijinul acordat bisericii domnul Buche Vergil a primit din partea Inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit Crucea Sfantului Ierarh Dosoftei pentru mireni, iar preotul paroh Axinte Nicu Sorin a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *