Un adolescent din Botoșani, pe primul loc la Turneul Internațional de Box „Moldavian Belt”

Rezultat de excepție al unui tânăr sportiv dorohoian. Acesta a câștigat centura la categoria sa, la Turneul Internațional de Box „Moldavian Belt”, editia 42, desfășurat la Iași, în data de 27 august. Rezultatul tânărului dorohoian este cu atât mai notabil cu cât a venit după doar câteva luni de la începutul antrenamentelor în cadrul Club Sportiv Municipal Box Dorohoi.

Mădălin Băncescu are 17 ani și este elev în clasa a XI-a la Liceul „Regina Maria”. El a ajuns să boxeze, în cadrul turneului de la Iași, în urma unei invitații venită din partea Federației Române de Box, după ce a disputat anterior șase meciuri de calificare în Botoșani, Suceava și Roman.

În cadrul Turneului Internațional de Box „Moldavian Belt”, unde au participat sportivi din 16 țări, Mădălin Băncescu a luptat în finală, pentru centură, la categoria 48 de kilograme (semimuscă), în compania lui Liviu Bou, din Rovinari, campion al lotului României. Meciul a avut trei reprize a câte trei minute fiecare iar la final arbitrii au decis în unanimitate victoria dorohoianului Mădălin Băncescu.

M-am apucat de box la vârsta de 15 ani. Am făcut kickboxing prima oară, la o sala din Dorohoi, până s-a deschis clubul de box, în ianuarie 2022. Am simțit că nu mă atrage kickboxing și am mers spre boxul englez, tradițional. Emoțiile au fost mari și după obținerea centurii. M-am consultat cu maeștrii, am văzut ce am făcut bine și ce am făcut greșit, acum trebuie să-mi corectez greșelile. Sper să ajung la Campionatul Național de Tineret, care va avea loc în luna septembrie sau octombrie și poate să prind un loc la lotul național”, a declarat Mădălin Băncescu care a fost felicitat la finalul meciului și de către președintele Federației Române de Box, Vasile Cîtea.

Pe lângă rezultatul excelent obținut la box, Mădălin Băncescu este și un elev cu rezultate foarte bune la învățătură, toate acestea fiind dublate de un bun simț și un comportament plin de respect față de cei din jur.

Mădălin Băncescu este legitimat la Club Sportiv Municipal Box Dorohoi, club înființat în acesta an. Rezultatul notabil obținut se datorează și stafului tehnic din care fac parte foste glorii ale boxului dorohoian, foști participanți, înainte de 1989, la competițiile naționale de profil.

Este vorba de Vali Topală, antrenor și președintele clubului. „Deținem Certficat de identitate sportivă, eliberat de Ministerul Sportului și suntem afiliați la Federația Română de Box. Demersurile pentru înființarea clubului le-am început prin ianuarie 2022, în urma discuției cu mai mulți foști boxeri din Dorohoi și cu primarul Dorin Alexandrescu, care pe vremuri, la IMUG, în urmă cu peste 30 de ani, a fost președintele Secției de box a întreprinderii, așa cu era pe vremea aceea. Acum am reușit să aducem la Dorohoi un titlu, din cele 12 centuri puse în juc de Federația Română de Box, în cadrul Turneului intarnațional de la Iași, unde au participat 16 țări. O centură a ajuns la noi., a declarat Vali Topală, antrenor și președinte al Club Sportiv Municipal Box Dorohoi.

Sursa: Realitatea Dorohoiana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *