O tânără din județul Botoșani condamnată definitiv după un accident rutier soldat cu moartea unui om

O tânără din municipiul Dorohoi, care a produs un accident rutier soldat cu decesul unui bărbat, a fost condamnată, definitiv, vineri, pentru ucidere din culpă. Loredana Mihaela Ilaș, acum în vârstă de 32 de ani, a lovit cu mașina, pe 17 septembrie 2015, un bărbat care mergea cu bicicleta pe Bulevardul Victoriei din Dorohoi.

Biciclistul se deplasa pe banda 1 de circulație, iar în apropierea Școlii Gimnaziale „A.I. Cuza” a depășit un autoturism Volkswagen Golf care staționa, moment în care șoferița care se afla la volanul unui autoturism Volkswagen Bora nu a putut evita impactul și l-a izbit în plin. În urma impactului Mihai Păvăleanu, de 59 de ani  fost aruncat în aer și s-a lovit puternic la cap de carosabil.

La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi care continuă cercetările și o ambulanță care i-a acordat primele îngrijiri medicale biciclistului și l-a transportat de urgență la Spitalul Municipal Dorohoi. Aici, victima a fost stabilizată și potrivit cadrelor medicale a suferit un traumatism cranio-cerebral puternic, fapt pentru care medicii l-au trimis la Spitalul Județean de Urgență Mavromati din Botoșani.

Medicii de aici au decis să îl transfere la Iași, pentru că starea acestuia se agrava. Din păcate, bărbatul a murit în ambulanța care îl transporta spre elicopterul SMURD chemat pentru transfer.

Șoferița a fost trimisă în judecată în luna februarie 2021, iar în luna noiembrie a fost condamnată de Judecătoria Dorohoi la doi ani de închisoare sub supraveghere. Rudele victimei au contestat sentința, însă Curtea de Apel Suceava a menținut, vineri, decizia inițială a judecătorilor.

 

FOTO Accident grav cu un biciclist. Bărbatul a fost lovit la cap şi şansele de supraveţuire sunt mici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *